Stresszes vagyok, stresszelek már megint! Mindig csak a munka, engem senki nem ért meg! Elegem van mindenből és mindenkiből!!

Őszintén, hányszor érezted már ezt?

Stressz? Szorongás? Álmatlanság? 5+1 tipp stressz ellen! 1

Sajnos a stressz senki számára nem ismeretlen jelenség, ami nem is csoda a mindennapos túlhajszolt életvitelünk mellett. Egyszerűen elkerülhetetlen, viszont az hogy mivel és hogy hogyan próbálunk meg rajta javítani az csak is rajtunk múlik. ☝️
A könnyebbik út rövidtávon, hogy a stressz következtében kialakulhatnak negatív szokások, függőségek. Hiszen próbálunk megszabadulni a szorongástól, az idegességtől a felgyülemlett feszültségtől ezért folyamatosan keressük az alternatívákat, a kiutat. Az alkohol, a cigereretta vagy a tudatmódosító szerek nem oldják meg a stresszből eredő problémát, sőt inkább fokozzák azokat hosszútávon.

Viszont a hosszabb út egy tudatos hozzáállás már igen, ennek kiváló eszköze hosszútávon például a masszíroztatás. A masszázs ugyanis az érintés következtében endorfint, hisztamin stb. hormonokat szabadít fel, amiknek már önmagában stresszoldó és hangulatjavító hatásuk van, de nagyon hosszú a sor mi mindenben tud(na) segíteni neked is. De ha még nem állsz készen rá, akkor sem kell izgulnod, mert hoztam 5+1 tippet arra vonatkozóan, hogy mit tehetsz ha nagyon tele a fejed és úgy érzed kell egy kis szünet. Ezek a leghatékonyabb stresszűző lehetőségek. Próbálj ki néhányat, hiszen a stressz beteggé tesz kívül-belül és ki szeretne nyáron beteg lenni. Ugye? Nézzük is az ötleteket.

Stressz? Szorongás? Álmatlanság? 5+1 tipp stressz ellen! 2Stressz? Szorongás? Álmatlanság? 5+1 tipp stressz ellen! 3

Stressz? Szorongás? Álmatlanság? 5+1 tipp stressz ellen! 4Stressz? Szorongás? Álmatlanság? 5+1 tipp stressz ellen! 5Stressz? Szorongás? Álmatlanság? 5+1 tipp stressz ellen! 6Stressz? Szorongás? Álmatlanság? 5+1 tipp stressz ellen! 7

 

 1.tipp 

Stresszt okoz a telefon is. Függőséget! Tedd le a telefont végre, ne telefonálj egyfolytában! Árt az ujjaidnak is, (ínhüvelygyulladást idéz elő)  a nyakadnak is, (banyapúp, gerincferdülés) továbbá neki köszöhető közvetve a migrén, a fülzúgás stb. és lemaradsz a körülötted lévő dolgokról, eseményekről.

 

2. tipp

Sportolj, mozogj rendszeresen. Vedd fel a sportcipőt a stressz ellen. A mozgás nem csak az ízületi folyadékot és a keringést indítja be, de endorfint szabadít fel ugyan úgy, mint a csoki vagy a masszázs. Közvetlenül utána sokkal fittebb, üdébb leszel amit kívül-belül meghálál a szervezeted. Csak elkezdeni nehéz, de most gyönyörű idő van, minden adott hozzá!

 

3.tipp

Cseréld le a  napi 5 kávét, ami vízhajtó hatású tehát dehidratál egy nyugtató, lazító, hidratáló gyógyteákra. Számtalan változatban elérhető. Amellett hogy segít lecsillapítani az elmét, megnyugtat, frissít és szuper jól hidratál is. (Napi 3 liter folyadékot célszerű elfogyasztani, főleg nyáron!)

 

4.tipp

Egy jó könyv kikapcsol, ellazít, elrepít egy képzeletbeli világba, érdemes mellé betenni egy relaxációs, meditációs zenét vagy lágy zongorajátékot. Garantáltan ki fog tisztulni tőle a fejed és a lelked is! Nekem a legjobb gondolataim mindig ilyenkor születnek.

 

5.tipp

Stressz ellen masszázzsal! Nyilván nem fogsz meglepődni ha azt mondom, hogy ez a kedvencem, hiszen masszőrként egyrészt rám is visszahat a masszázs, másrészt több éve figyelem a vendégeim pozitív változásait, megújulnak, megnyugszanak.  Ezekből a beszámolókból és tapasztalásokból sikerült megalkotnom a célzott stresszoldó business masszázst. Próbáld ki, garantáltan megszűnik benned a feszültség, szorongás. Utána új ember leszel, aki a felhők fölött jár! 😉

Ha úgy érzed elérkezett az idő, hogy te is tudatosan törődj magaddal, akkor jelentkezz be néhány kattintással egy célzott stresszoldó masszázsra.⬇️

https://nikoluxury.hu/stresszoldo-business-masszazs-uzletembereknek/

+1 tipp

Nem stresszelnénk annyit az életben ha lehetőségünk volna betartani, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórkozás…alig pár hónapja még be voltunk zárva, el voltunk szeparálva a barátoktól, családtagoktól, a közösségi összejövetelektől.  Természetes, hogy vissza kell rázódni a szociális világba, kimozdulni, kapcsolatokat ápolni és megújítani. Élj egy kicsit, lazíts. Egy szuper kerti party, egy vacsora a barátokkal egy kis rozéfröccs egy laza saláta és bbq. Ugye milyen jól hangzik?  Ne aggódj, a munka megvár!

Új hozzászólás

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy