Mint azt egyre többen tapasztalják, az ülőmunka okozta nyak, hát és derékfájdalom egy olyan új népbetegség, ami szinte mindenkit elér, kiváltképp azokat, akik napi 8-12 órát töltenek az íróasztalnál ülve. Ráadásul az egyoldalú terhelés okozta rossz tartás (asszimetria) vagy egyéb mozgászervi panaszok, nem csak egyre szélesebb körben jellemzőek, de sajnos egyre korábbi életkorban jelentkeznek a lakosság körében. Már gyerekekenél is megfigyelhetőek a negatív elváltozások.

Mit lehet tenni?

Az első amit tisztáznunk kell, az az, hogy kell e egyáltalán tenni valamit amikor érezzük, hogy napok óta feszülnek  a nyak izmai vagy nem tudjuk oldalra hajítani a fejünket. A válaszom nagyon egyszerű, kell. Amikor fáj a fogunk vagy a fülünk, elmegyünk vele az orvoshoz. Na már most az izomkezelés specialistái a masszőrök. Bizony, nem a reumatológus és nem az ortopédia, nem. Műtétre nem hozzánk kell jönni, de ha izom eredetű a fájdalom akkor hoszútávon a masszázs lesz a megoldás, de mielőtt ezt kifejteném, nézzük meg van e más lehetőségünk mielőtt megbíznánk valakit hogy nyújtsa le az izmainkat profi környezetben és miliőben egy masszázs szobában.

Ha kikezelnéd magadnak:

Ha egyedül szeretnél megküzdeni a fájdalmaiddal akkor ott a rendszeres testmozgás, napközben végezhető, nyak és váll körzés, balra és jobbra ringatása, oldalra billentés, derékkörzés, lábemelgetés hátra lassan, csodákra képes. A hátfájást is tudjuk csillapítani ha elfekszünk a padlón vagy ha van a környéken egy fit ball labda, akkor azon is ki tudunk nyújtózni egy nagyot, hogy a csigolyáink ki tudjanak nyúlni és visszerendeződhessenek eredeti pozíciójukba.

Ha egyedül nem megy:

Van viszont egy kézenfekvőbb kezelés ami ennél is sokkal praktikusabb és vezető megoldást nyújthat hosszútávon, a nyakfájására, a hátfájásra és a derékfájásra is, idegi érintettségű betegségekre, ami nem más, mint a masszázs! A masszázs a rehabilitációs kezelések egyik leghatékonyabb formája, hiszen, csak elnyújtózol a masszázságyon, pihensz egy órát, közben relax zene szól, és mire felébredsz, mintha kicseréltek volna, a probléma már az első alkalommal enyhülni fog, és ha kitartó vagy és képes vagy hetente 1x megajándékozni magadat egy egészségmegörző masszázzsal, akkor garantáltan megszűnik a fájdalom és a feszülő érzés is.

És itt még nincs vége, szalonunkban fizikoterápiás eszközök is rendelkezésre állnak a gyorsabb gyógyulás érdekében (mint pl. lökéshullám-terápia vagy ultrahang, TENS, EMS, köpölyözés) annak érdekében, hogy az egyéni problémáknak leginkább megfelelő kezeléssel tudjunk szolgálni. Tudod, a masszázsban az a szuper, hogy neked semmit nem kell csinálnod, csak pihenni és közben újjászületni. ⚗️

Ha te is hasonló problémákkal küzdessz a mindennapokban, és még nem találtad mega megoldást vagy már elkezdtél tornzni ,de a hatás még mindig nem érkezett meg akkor jelentkezz be pár kattintással az oldalon, és engedd meg hogy segítsek és megszabadítsalak a fájdalmaidtól örökre.

Niko

Új hozzászólás

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy