Neked is állandóan fáj a fejed mostanság? Nem elég a fejfájás, néha már hányinger és szédülés is társul hozzá? Szemfájás? Lehet a nyaki gerinced okozza a fejfájást! Nem létezik ma olyan ember akinek ne lenne feszes a vállöv (csuklyásizom) és nyakizmai. Elmesélek egy történetet ezzel kapcsolatosan, de keresünk rá megoldást is a végén ígérem.

Néhány napja arra lettem figyelmes, hogy állandóan fáj a fejem plusz sehogy sem kényelmes a nyakamnak a 6 párna közül, egyik sem az éjszakai pihenéshez. Feszül a nyakam, forgolódok, de csak nem sikerül belőni a megfelelő magasságot, hogy ne fájjon tovább. Pár nappal kásőbb már a kanapén üldögélve napközben is ugyanezt figyeltem meg.

Ha hátra billentem a fejem akkor „azé” feszül, ha előre akkor meg „azé” feszül, tipikusan sehogy sem jó, viszont ennek hatására a nap végére állás közben is a derekam jelezni kezdett. Eddig ez nem volt jellemző!

Fejfájás csillapítás masszázzsal

Kezd állandósulni a feszes nyak érzete néhány nap leforgása után, de ami még rosszabb benne, hogy jelentkezik egy fejfájás hányingerrel kombinálva és mintha pici hangyák lennének a fülemben. Csodás….itt a nyár…juhuuu.

Ajjj mi történik és miért nem múlik már el? Hmmm….Mikor is masszíroztattam utoljára? ?

2 hete 1x, és előtte? Basszus 3 hónapja semmi.? Na szépen vagyunk…

Helyben is vagyunk.

Ugye nem gondoltad volna, hogy néha nekem is fáj? (Ha nem figyelek oda) Pedig ugyanúgy működünk, ugyanúgy amortizálom magam ahogy te is teszed, és ugyanazokkal a kihívásokkal küzdök nap, mint nap amikkel te is. Ugyanúgy lógatom a fejemet, és én is hátratolom a csípőmet ha órákig kell üldögélnem.

Az én testem is szeret ellustulni ha hagyom neki, és nálam is teendők sokasága vár hetekre előre beidőzítve, amiből az következik, hogy megfeszülnek az izmaim, felhúzom a vállaimat, hiszen el vagyok havazva, izgulok, hogy be tudom e időben fejezni. Meg tudok e felelni a kötelességeimnek, emberek sorsa múlik rajtam és persze nem olyan pihentető az alvás nyaki diszkomfort mellett, na meg mert fejben is dolgozok tovább amikor is kikapcsolni kéne, de nem, tovább melózik az agy.

Tudod, amikor úgy ébredsz fel, hogy fáradtabb vagy, mint amikor lefeküdtél..

De mi történt a háttérben?

Ez is igazi népbetegség, a nyaki gerinc eredetű fejfájás ami szinte járványként

Állandó fejfájás gyötör? Lehet a nyaki gerinced jelez 1

A rossz tartásból is eredhet egy nyaki gerincferdülés melyhez hozzátársul idővel egy fejfájás.. 

terjed.  A fejfájás tipusokról itt tudsz tovább olvasni. Ha megbomlik az egyensúly a derekunknál vagyis a lumbális szakaszon akkor idővel nyaki gerincferdülés, kyphosis is ki tud alakulni hiszen a gerincünk egy dupla S- ívet formál. Ha a súlypont megváltozik, mert máshova terhelek (nem figyelek oda) akkor szétesik a rendszer ami igen kemény tünetekkel jelentkezik, mint pl.: hányinger, fejfájás. Szóval ezzel küzdök néhány napja. Itt részletesebben olvashatsz az anatómiai hátteréről.

 

 

De hogy történhetett ez?

Napi 14 óra állás, rossz tartás, munkavégzés közben hajolgatás, folyamatos fejlógatás, túlfeszültek a nyak izmai, előre estek a vállak, megnyúltak a hátizmok, rövidülnek a mellizmok, ellustultak a derekamat tartó és támasztó izmok, beáll egy negatív túlterhelő tartás, mert nem volt időm edzeni 1 hónapja. Igen  csupán 1 hónapja nem edzettem.

Na most gondolj bele mi történhet akkor a testedben ha soha nem edzettél vagy ha már évtizedek óta nem edzel ha 1 hónap alatt meg van a baj??

Hogy, hogy nem érted? Mondom hogy, minden percem előre ki van számolva augusztusig! Nincs időm edzeni, meg semmire nincs időm,

gyógytornázni meg odafigyelni a tartásomra végképp nincs…Amúgy is csak a munkámnak élek, amíg be tudok menni dolgozni addig nincs gond!

Őszintén! Amikor először megjelenik 1,2,3 tünet ami nem életveszélyes csak éppen zavaró, te mit teszel? Rohansz orvoshoz vagy te is elvegetálsz, mint ahogy most én is tettem és várunk arra a bizonyos csodára (a testünk öngyógyító reakcióira ideig óráig) hogy majd elmúlik magától ahogy az eddig is történt….de sajnos semmi nem tart örökké, az egészségünk karbantartás nélkül meg aztán pláne nem!

Állandó fejfájás gyötör? Lehet a nyaki gerinced jelez 2

Azért írtam le neked ezt a kis történetet, hogy lásd és tudj vele azonosulni, hogy mindnyájan ugyanazzal küzdünk, egy csókanban evezünk. Rohanunk, meg akarunk felelni, teljesítménykényszerben vagyunk és mire feleszmélünk már meg van a baj.

Ilyenkor jön az, hogy már ezer éve fáj és 1x csak pánikszerű keresed a megoldást és felkeresed az összes jól hangzó klinikát és specialistát és igyekszel olyan szakembereket keresni akik még rezzenéstelen arcal képesek azt mondani, hogy meggyógyulsz vagy a megfelelő szteroid injekció koktélt adják be neked havonta 1x mert senki nem meri azt mondani, hogy ez sajnos már így marad, de lehet enyhíteni a tüneketek. (Ilyenkor van az, hogy aki őszinte azt ott hagyjuk aki meg, mert nekünk nagyot mondani annak fogunk bizalmat szavazni.)

A sok varázsbogyó helyett válaszd a prevenciót! Tudom unalmas, figyelmen kívűl hagyhatjuk a testünk jelzéseit és megvárhatjuk amíg végleg tönkretesszük magunkat fizikailag és lelkielg is, a fizikaiból nincs visszaút (a mozgásszervi panaszok nem visszafordíthatók) a lelki stressz igen, de ha már most 40-50 évesen ilyen rossz passzban vagy, akkor mi lesz 30 év múlva? Hiába élünk 100 évig ha ebből 30 év fájdalommal teli pokol.?

Most tudod megtenni preventíven azokat a lépéseket amik hozzájárulnak ahhoz, hogy fájdalommentesen tudd leélni az életedet. A masszázs nem varázslat, a masszázs is tudományosan alátámasztott, kívül-belül hat. Ide kattintva el is tudod olvasni, hogy milyen kutatások támasztják alá.

Hat az endokrin rendszerre, nyugtat, stresszhormont csillapít, hat a keringésre, hat az idegekre, segít több vért pumpálni az erekbe, fokozza a teljesítményt stb…

Teszteld le. Először is legyen egy pár év amikor nem jársz masszőrhöz.

Már meg volt a kísérlet ezen része? Szuper. Akkor most kezdj el járni hozzám rendszeresen, mondjuk heti 1 vagy akár 2x is, és figyeld meg, de tényleg figyeld meg, hogy mi történik a testedben és az elmédben. Nyugodtabb leszel? Jobban alszol? Megszűnik az izomfájdalom? Nem sérülsz meg? Nem jött ki újra a lumbágód? Megszűnt a migrén? Idegesen érkeztél, de lecsillapodva távoztál?

Ez nem varázslat, ez az igazi gyógymasszázs. Törődj te is magaddal. Jelentkezz be hozzám még ma és szüntessük meg a benned lévő feszültséget a masszázs erejével.

Új hozzászólás

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy