Masszázs előtti bőrdiagnosztika - a LIPÓMA! | Niko Luxury - Muscle & Skin Revital
Mit csinálj, ha találsz magadon egy jóindulatú zsírdaganatot.

Masszázs előtti bőrdiagnosztika – a LIPÓMA!

       LIPÓMA (zsírdaganat)  :

➡️Sok esetben a kezelőágyon derül ki , hogy a kezelendő felületen látható szövetszaporulat, pl: egy jó indulatú daganatos elváltozás. Ilyenkor természetes, hogy a hír hallatán megijedünk. Ezzel az írással szeretnék információt szolgáltatni, megnyugtatni mindenkit.

➡️A LIPÓMÁK (zsírcsomó) a test felszínén észlelhető, bőr alatti zsírszövetben, a bőralját alkotó fehér zsírszövetben lévő zsírsejtek által képzett, jóindulatú “lágyszöveti” daganatok.

➡️A lipómák kialakulásának és lassú növekedésüknek (megindulás-leállás) az okai ma még nem ismertek. Annyi azonban bizonyos, hogy öröklődő vagy szerzett genetikai hiba áll a háttérben, mivel ellenőrizetlen sejtszaporulatról van szó. Egyes vizsgálatok szerint esetleges trauma után is kialalulhatnak, ugyanis a gyulladás kedvezhet a zsírsejtek kialakulasának.

➡️Előfordulása:
• nyakon
• háton
• karokon
• hason
• combokon
• izmok zsírszövetében
• belső szervekben

➡️A lipóma jóindulatú daganat, szinte soha nem alakul ki belőle rosszindulatú tumor, orvosi megfigyelést nem igényelnek.

❗De* nagyon ritka esetben a daganat azonban rosszindulatú (liposzarkóma) is lehet.

Amire érdemes odafigyelni:
❗a gyors növekedés
❗ nyomásra jelentkező fájdalom ( inakra, idegekre )
❗ a bőr alatt nem mozgatható struktúra
(A liposzarkóma a környező szövetekkel egybenő. )
A liposzarkóma általában az 50. életév után jelentkezik.

➡️Amennyiben a lipóma semmilyen mechanikus panaszt nem okoz (nyomásérzékenység), a kezelés egyedül kozmetikai okokból lehet szükséges, de nem orvosi szempontból!

⏺Úgy gondolom kötelességem tudatni a vendéggelha “találok valamit” , de ahogy a fenti írásból is kiderül, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Jó kezekben vagytok. ?

Új hozzászólás

Your email address will not be published. Required fields are marked *