??Miben tud segíteni neked a kismama masszázs? ?

Amikor megfogan egy új élet, hatalmas változásokon megy keresztül a női test. Egy kis tudatossággal azonban lehetőség nyílik megszabadulni a kellemetlen fájdalmas testi tünetektől, mint pl. nyak és derékfájás, émelygés, reflux, álmatlanság stb. Erre kínál tökéletes megoldást a kismama masszázs, ami nem csak stresszoldó, relaxáló hatással bír, de segít számtalan kellemetlen tünetet enyhíteni, hogy ezáltal fájdalommenteses és egészséges testben készülhess fel a gyermekáldásra és az anyai örömökre.

 

Miben tud neked segíteni a kismama masszázs?    kismama masszázs: szabadulj meg a várandósság fájdalmaitól 1

1.Csökkenti a stresszt: A kismama masszázs csökkentheti a stressz fizikai tüneteit, például a feszes izmokat, az izommerevséget, az egyoldalú pozitúrákból eredő izomrövidüléseket, miközben a megnövekedett pulzust normalizálja, a várandós anyáknál.

2. Enyhíti az ízületi fájdalmat és az izomfájdalmakat. Ahogy növekszik a baba, úgy fog megváltozni a tested, aminek következtében az izmok feszesebbé válhatnak és testszerte izomgörcsösség alakulhat ki. Ha nem készül fel testedet fokozatosan a baba növekedésére, akkor gerincferdülés is kialakulhat ami fájdalmat okozhat.

3.  Javítja az alvás minőségét: Sok kismamát ér stressz, szorongás, izgulnak, illetve még fizikai tünetek is pl. Isiász, hőhullámok, nyakmerevség, nyomás alá kerülnek az idegek, feszes csípő, új alváspóz, ezek mind megnehezítik az éjszakai alvást, a masszázs segít ellazulni és ezáltal pihentetőbb lesz az éjszaka.

4. A kismamák hajlamosak az ödémára, megkötni a vizet, vagyis vizesedni. A masszázs jó hatással van a nyirokkeringésre, ezáltal csökkenti az ödémát és a nehéz láb érzetét.

5. Segíti átlendülni a hormonváltozások okozta: fejfájáson, émelygésen, viszont rendkívül fontos a megfelelő vízfogyasztás mellé!

6. A hirtelen hangulatingadozások leküzdését segíti a felszabuló endorfin és hisztamin, illetve csökken a stresszt kiváltó kortizolszint.

7. Javítja a keringést: A keringés javításával a test képes több tápanyagot és oxigént juttatni a babához.  Ez azért fontos, mert minél több tápanyagot és oxigént kap a baba, annál jobban tud növekedni és fejlődni.

8. Normalizálja a gyomorégést, refluxot: Segít enyhíteni a gyomorégést azáltal, hogy ellazítja az idegrendszert és csökkenti a gyomor nyomását.

9. Enyhíti á derékfájást: A súlypont elmozdulása a terhesség alatt, derékfájást idézhet elő. Az isiász és az túllazult szalagok, csipőfájdalom, szintén hozzájárulnak az hátfájáshoz, de a kismama masszázs segíthet ezen tünetek javításában.

10. Csökkenti a koraszülés kockázatát: Egy tanulmány megállapította, hogy Kínában, ahol rendszeresen gyakorolják a kismama masszázst a koraszülés aránya csak 1%, miközben Amerikában 14 %! Úgy gondolják, hogy a masszázs csökkenti a koraszülés kockázatát, mert csökkenti a kortizol szintjét.

11. Bizonyítottan könnyíti a szülést: Azoknak a nőknek, akik rendszeresen részesültek kismama masszázsban, rövidebb és könnyebb volt a szülés (átlagosan három órával rövidebb!), és kévesebb fájdalomcsillapítást kértek. Ennek oka valószínűleg, az alacsonyabb stresszszint.

Ami fontos lehet és nem lehet eleget hangoztatni! Egy kismamának rengeteg folyadékra van szüksége! Napi 2,5 liter víz, tea elfogyasztása mindenképp javasolt, kis kortyokban, hogy ne legyen dehidratált a szervezet. Ez a fejfájást és az émelygést is csökkentheti.

kismama masszázs

Továbbá, masszázs előtt azért mindenképpen érdemes konzultálni egy szakorvossal!

Kontraindikáció:

  • Veszélyeztett terhesség,

  • lombik program esetén, csak fokozott elővigyázatosság mellett és orvosi hozzájárulás esetén lehet masszíroztatni!

  • Az első 3 hónapban és a 8. hónap után már nem szabad masszíroztatni!

 

Számtalan pozitív hatása van a kismama masszázsnak, ha jelenleg te is áldott állapotban vagy és észleled magadon a fent említett tüneteket, változásokat akkor fordulj hozzám bizalommal. Kezeléseimmel mindig az aktuális állapot javítása számomra a legfontosabb, figyelembe véve az egyéni igényeket, mindezt egy pihentető, nyugodt környezetben.

 

Foglalj időpontot maszázsra!

Online időpontfoglalás

Telefon: +36 70 426 4990

Új hozzászólás

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy