A hátfájás kezelése és megelőzése home office-ban
Rádióinterjú a home office munkavégzés fájdalompontjairól.

A hátfájás kezelése és megelőzése home office-ban

A koronavírus megjelenése után a mozgásszegény, túlhajszolt 8-10 órás monoton ülőmunkát már egy ideje felváltotta a home office. Ezzel egy csapásra a kanapé vagy az ebédlőasztal lett az új iroda. Elsőre azt gondolnánk, hogy milyen jó pizsamában dolgozni, később lehet ébredni, de kicsit vizsgáljuk meg, hogy valóban jót tesz e a gerincünknek, ha a kanapén fekve vagy épp a dohányzóasztalnál görnyedve gépelünk, dolgozunk. 

A tegnapi napon a Karc FM vendége voltam, ahol a home office-ból eredő hátfájásról és annak megelőzéséről beszélgettünk. Számos területet érintettünk testszerte, mint pl.: deréktáj, nyak, vállöv…továbbá megvizsgáltuk az otthoni (gyakorlati) lehetőségeinket, beszélgettünk a helyes tartásról, és ennek mentén igyekeztem ötleteket, tanácsokat adni a mindennapokra, hogy ne fájduljon meg (még jobban) a sok üléstől, a rossz beidegződésektől a hátunk.

 

A linkre kattintva tudjátok meghallgatni a teljes interjút, amely a 18. perctől kezdődik.

Kattints a linkre: 

https://m.mixcloud.com/karcfm/sp%C3%A1jz-2020-05-18-0900-1159-3/

 

Mivel  az interjú alatt jó néhány  gyakorlatot említek, ezért úgy gondoltam, egyszerűbb lenne ha ezt láthatnátok is, így elkezdtem nyújtóvideókat készíteni nektek, amelyek elsősőrban egészségesen embereknek prevenciós jelleggel is használhatók, de a már kialakult, sajgó- fájdalmas területeket is képes enyhíteni (ha nincs gyulladás) ez a néhány gyakorlat.

A holnapi naptól kezdve a YouTube-ra fogom feltölteni ezeket a nyújtóvideókat, remélem hasznát veszitek és egyidő után a mindennapos rutin részévé válhatanyújtás. Érdemes tényleg csinálgatni, hiszen csupán napi egy-két percesek, de garantáltan sokkal jobb lesz utána közvetlenl is az izomzat, izompólya, ízületek állapota és természetesen hosszútávon is.

Ne felejtsétek, ha további szakmai kérdésetek lenne, ha elakadnátok a gyakorlatokban, keressetek bizalommal üzenetben, telefonon vagy ha úgy érzed nyújtással már nem karbantartható a fájdalom, akkor jelentkezz be hozzám egy masszázsra, a jövőhéten már nyitva leszek és újból dolgozom.  ☺️

Niko

Új hozzászólás

Your email address will not be published. Required fields are marked *